Frukt- och frölimpa

Här kommer ännu en variant på den tacksamma filmjölkslimpan! Ett jättegott bröd som passar utmärkt att slänga ihop inför den stundande helgfrukosten. Limpan kräver ingen jästid och går att variera i det oändliga. Just det här receptet innehåller både aprikos och russin men gillar du inte frukt i matbröd går det självklart bra att helt enkelt bara utesluta både aprikos och russin. Personligen älskar jag att ha frukt i bröd och tycker detta bröd är magiskt tillsammans med en god ost på frukostbordet! Testa!

LINDAS GODASTE FILMJÖLKSLIMPA MED APRIKOS OCH RUSSIN

INGREDIENSER

  • 4,5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 6 st torkade aprikoser
  • 0,5 - 1 dl russin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 dl rågmjöl
  • 0,5 dl råg kross
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk brödkryddor
  • Topping: havregryn + flingsalt

GÖR SÅHÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda filmjölk och sirap i en stor bunke
  3. Strimla aprikoserna
  4. Blanda aprikoser och russin med de torra ingredienserna
  5. Rör ner de torra ingredienserna i filmjölken och rör samman till en kletig massa
  6. Fördela smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper
  7. Toppa om du vill brödet med lite havregryn och flingsalt
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter med varmluft
  9. Låt svalna något och njut sedan ditt bröd med en god smakrik ost!

Gillar

Kommentarer